Productinformatie
Blauwe bessen, ook wel bekend als huckleberries, zijn vooral bekend als smakelijke en blauwgekleurde ingrediënten van taarten en koekjes. In de VS kent iedereen blauwe bessen muffins of blauwe bessen pannenkoeken – terwijl in Europa de bes gegeten wordt met yoghurt of als fruitige jelly. Er is een groot verschil tussen gekweekte en wild groeiende bessen. De gekweekte groeien op struiken tot wel twee meter hoog. Hun natuurlijke blauwe kleurstof is slechts een deel van hun pericarp - hun vruchtvlees is wit. Blauwe bessen smaken zoeter dan zuur en hebben een licht wilde smaak – en als gedroogde bessen zijn ze een hemelse blauwe traktatie.
Oorsprong
In Europa groeien blauwe bessen in het mediterrane gebied, evenals in het noordelijke deel van Europa, voornamelijk in Frankrijk, Nederland en Polen. Tussen april en mei worden de bessen geoogst, ongeveer op hetzelfde moment in Europa als in de VS – terwijl in Zuid-Amerika (Argentinië en Chili), net als in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, de blauwe bes in de andere helft van het jaar wordt geoogst en geëxporteerd.
100% vriesgedroogde gekweekte bosbessen.
Verpakt in een hersluitbare staande zak.
Tot 900 g verse vruchten zijn nodig om 100 g vriesgedroogde bosbessen te produceren.
Kwaliteit: voor voedingsmiddelen
Verwerkt plantaardig deel: vrucht
Extractiemiddel: ethanol & water
Draagstof: geen/maltodextrine
Bosbessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan antioxidanten, met name anthocyanen. Ze worden beschouwd als superfood.
Onze producten worden als bulkgoed verkocht. Voor de meeste van onze producten geldt een minimale afnamehoeveelheid van 25 kg. Monsters kunnen worden verstrekt.
Bovendien is Plants2Market BIO en HACCP gecertificeerd en sinds eind september 2023 DIN EN ISO 9001:2015 voor het eerst gecertificeerd.
De volgende producten bieden wij ook aan:
Acerola
Veldboon
Veld-heeghaar
Afrikaanse zwarte boon
Alant
Alpha-liponzuur
Amla
Artisjok
Ashwagandha
Astaxanthine
Valeriaan
Bamboe
Beta glucaan
BIO berkenblad
BIO Braziliaanse mandelgiste
BIO brandnetel
BIO broccoli
BIO chaga
BIO chlorella
BIO cranberry
BIO gerstgras
BIO ginseng
BIO grapefruit
BIO boerenkool
BIO rozenbottel
BIO bosbes
BIO egelschaam
BIO gember
BIO knoopwier
"Geschiedenis
Jeneverbessen (Juniperus Communis) is een conifeer uit de cipresfamilie. Hij komt van nature voor in de Benelux. De latijnse naam Juniperus is een Keltisch woord dat stekelig betekent. En stekelig is de jeneverbes struik. Communis betekent ‘gewoon’.
De jeneverbes speelde een rol in de prehistorie. Het stuifmeel van de bessen is gevonden in bodemlagen, rond het jaar 13.500 – 12.100 voor Christus. De bessen en zaden zijn aangetroffen in beerputten en dit wijst op het gebruik van de bessen als specerij.
Het gebruik
De jeneverbes heeft een kruidige, bitterzoete smaak. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. De besvormige kegelvruchten worden gebruikt voor het aromatiseren van verschillende dranken. Naast het gebruik in dranken wordt de jeneverbes ook verwerkt in marinades en in zuurkool. Daarnaast kan jeneverbes toegevoegd worden aan supplementen en aan afslankproducten. Heel zijn ze te gebruiken in bijvoorbeeld yoghurts of als snack."
Frambozen vind je in veel producten. Enkele daarvan zijn yoghurt, taarten en andere zoete gerechten. Hun zoete smaak is daarbij een belangrijk criterium.
Frambozen vind je in veel producten. Enkele daarvan zijn yoghurt, taarten en andere zoete gerechten. Hun zoete smaak is vooral een belangrijk criterium voor hun toepassing. Ook in de farmaceutische industrie worden met behulp van de zoete framboos medicijnen smaakvoller gemaakt. IMARTI is een doelgericht bedrijf dat zijn klanten alleen eersteklas BIO-producten aanbiedt. We houden ons strikt aan de Europese voorschriften voor de etikettering van BIO-goederen. Vertrouwen speelt daarbij een bijzonder belangrijke rol voor ons.
Onze frambozen kunnen, net als alle IMARTI-producten, de bijbehorende BIO-certificaten voorleggen. Zo kunnen we bij IMARTI laten zien dat er niet alleen BIO op onze producten staat, maar dat er ook BIO in zit. Voor een soepele productieketen maken we gebruik van de...
GEVRIJZINGDROOGDE VRUCHTEN
NATUURLIJK MEER VRUCHTIGHEID
Natuurlijke zoetheid, een hoog basengehalte en grotendeels behouden ingrediënten: daaraan herken je onze vruchten in premiumkwaliteit. Onze zorgvuldige droogmethoden maken van vruchten heerlijke snacks en verfijnde ingrediënten voor gerechten.
Of het nu voor de muesli is, als puur snackplezier onderweg, als verfijnde topping, of als aromatische smaakmakers in melk: wij leveren je de vruchten voor de meest uiteenlopende foodtrends en klassiekers.
En dat in precies de vorm die je wenst: van de in delicaat coating gehulde aardbei tot de gemalen bosbes. Onze vruchten combineren fascinerende veelzijdigheid en vruchtigheid.
100% Fruit
zoet en knapperig
rijk aan vitamine A, C, E, ijzer, magnesium & calcium
rijk aan antioxidanten
voorzichtig vriesgedroogd
tot 1 jaar houdbaar
Onze vruchten zijn de perfecte snacks voor tussendoor of thuis. Ook perfect als topping voor je muesli of havermout. Bovendien zijn onze vruchten ideaal voor infused water of in je smoothie.
Wist u dat er geen bloemen aan de takken van vijgenbomen groeien? Deze bevinden zich namelijk binnenin de vruchten!
Dat betekent dat u bij het eten van een vijg in feite talloze kleine bloemen eet.
Vijgen zijn een uitstekende bron van vezels. Ze versterken het verzadigingsgevoel en zijn goed voor de spijsvertering – vooral na een zware zakelijke lunch. Volgens het Amerikaanse National Cancer Institute hebben vezels een kankerverlagend effect. Ze helpen ook om het risico op hartziekten te verlagen.
Het vijgenseizoen is typisch in de late zomer van augustus tot september.